Jedzenie

Nauka ozdabiania tortów – dlaczego warto zapisać się na kurs?

Torty to ciasta deserowe wyróżniające się zarówno fantastycznym smakiem, jak i wspaniałą estetyką. Wypieki te często są bogato zdobione i dekorowane przeróżnymi dodatkami. Torty podawane są na wielu uroczystościach, m.in. urodzinach, weselach, balach i jubileuszach. Osoby umiejące przygotować te wypieki nie narzekają na brak pracy. Otrzymują one liczne zamówienia przez cały rok. Jeśli Ty również chciałbyś rozpocząć swoją przygodę z cukiernictwem lub poszerzyć własne umiejętności, to powinieneś zapisać się na kurs zdobienia tortów.

Kurs dekorowania tortów – dlaczego warto się na niego zapisać?

W Internecie można znaleźć wiele artykułów zawierających informacje o tym, jak udekorować tort w sposób łatwy i efektowny. Jednak wiedza dostępna w sieci jest nieco ograniczona. Biorąc udział w zaawansowanym kursie dekorowania tortów online, organizowanym przez akademię cukierniczą, otrzymasz nie tylko przepis i listę potrzebnych składników, ale również nagranie, na którym specjalista dokładnie przedstawi wszelkie kroki. Natomiast uczestnicząc w szkoleniu stacjonarnym, będziesz mógł liczyć na pomoc profesjonalistów, otrzymasz dyplom ukończenia szkolenia i poznasz osoby podzielające Twoją pasję do cukiernictwa. Dodatkowo na miejscu będą czekały na Ciebie wszelkie akcesoria i surowce niezbędne do udekorowania tortu.

Dzięki kursowi zdobienia tortów poszerzysz swoje kompetencje, zdobędziesz nowe umiejętności i zwiększysz zakres posiadanej wiedzy. Jeśli prowadzisz cukiernię, to zapewne wiesz, jak ważny jest nieustanny rozwój i poznawanie nowych technik cukierniczych. Biorąc udział w kursie dekorowania tortów, będziesz mógł zaskoczyć klientów i zaoferować im wypieki o zupełnie innym wykończeniu niż dotychczas. Z pewnością dzięki temu zyskasz w oczach konsumentów.

Gdzie zapisać się na kurs zdobienia tortów?

Jeśli chcesz zapisać się na kurs dekorowania tortów, wybierz akademię cukierniczą działającą od lat i tworzoną przez prawdziwych pasjonatów. Warto postawić na firmę, która organizuje zarówno szkolenia stacjonarne, jak i online. Dzięki temu będziesz miał wybór.

Zanim zapiszesz się na kurs internetowy, dowiedz się, co on obejmuje. Najlepsze akademie cukiernicze zapewniają uczestnikom recepturę z listą potrzebnych produktów i akcesoriów, a także zaproszenie do grupy szkoleniowej, udział w transmisji i dostęp do nagrania.

Jeśli wolisz jednak wziąć udział w szkoleniu stacjonarnym, uzyskaj informację, co zawiera oferta. Wybierz akademię cukierniczą, która zapewni Ci przygotowane stanowisko wyposażone w potrzebny sprzęt, surowce i materiały, a także dyplom ukończenia szkolenia.

Jak udekorować tort? Praktyczne porady

Jesteś przed szkoleniem kursem zdobienia tortów? Potrzebujesz pilnej porady, w jaki sposób udekorować ten wypiek? Doskonale trafiłeś!

Użyj jadalnych kwiatów

Do ozdobienia tortu możesz użyć jadalnych kwiatów. Dodają one wypiekom uroku i pozwalają stworzyć efektowną dekorację w kilka chwil. W cukiernictwie szczególnie popularne są kwiaty czarnego bzu, słoneczników, kocanek, wrzosów i nagietków. Świetnie sprawdzają się również płatki róży, klitorii ternateńskiej i chabrów. Jadalnymi kwiatami możesz ozdobić zarówno wierzch tortu, jak i jego boki. Efekt będzie oszałamiający!

Sięgnij po owoce

Łatwym sposobem na ozdobienie tortu jest wykorzystanie świeżych owoców, np. malin, truskawek, borówek, czereśni, wiśni czy jeżyn. Jeśli jednak nie masz możliwości zakupu sezonowych owoców, sięgnij po te z puszki. W sklepach znajdziesz nie tylko brzoskwinie w zalewie, ale również ananasy, mango, gruszki, mandarynki, liczi i mieszanki. Do ozdabiania tortu możesz użyć również owoce liofilizowane, takie jak np. czarna porzeczka, kiwi, agrest czy jagoda.

Przygotuj polewę

Jak udekorować tort w prosty sposób? Przy pomocy polewy! Jest to jedna z najpopularniejszych metod ozdabiania wypieków. W ostatnim czasie szczególnym uznaniem cieszą się torty typu drip cake, czyli polane czekoladą ściekającą po bokach. Ich przygotowanie nie jest trudna, a efekt jest naprawdę wspaniały!

Zostaw komentarz